Hvittingfilet, sprøbakt
Hvitting er en torskefisk som har fått navn etter sitt hvite kjøtt. Det hvite, velsmakende kjøttet til hvittingen gjør den til en ettertraktet matfisk. På Sørlandet kalles hvitting for «havets kylling» på grunn av kjøttets smak. Hvitting er en god kilde til natrium, kalium og protein. Den inneholder også andre viktige mineraler. Serveringsstykkene har jevn størrelse på 90 gr og paneringen er både sprø og velsmakende. Utmerket til fish&chips.
Varenummer: 1914 | EPD-nummer: 5521497 | GTIN: 70559501191452
Varenummer: 1914
EPD-nummer: 5521497
GTIN: 70559501191452
PRODUSENT: Edward Johnsen AS
VAREMERKE: Møremat
52 produkter i databasen
Ingredienser
Fisk, hvetemel, vann, rapsolje, E1404-tykningsmiddel, salt, hevemiddel-E450-E500, smaksforsterker-E621, sukker, rismel, melk, smak(malt)
Allergener
Allergen
|
Ja
|
Nei
|
---|---|---|
Gluten
Hvete |
||
Skalldyr | ||
Egg | ||
Fisk | ||
Peanøtter | ||
Soya | ||
Melk | ||
Nøtter | ||
Selleri | ||
Sennep | ||
Sesamfrø | ||
Svoveldioksid eller sulfitter | ||
Lupin | ||
Bløtdyr |
Allergen | ||
---|---|---|
Gluten
Hvete |
Ja | |
Skalldyr | Nei | |
Egg | Nei | |
Fisk | Ja | |
Peanøtter | Nei | |
Soya | Nei | |
Melk | Ja | |
Nøtter | Nei | |
Selleri | Nei | |
Sennep | Nei | |
Sesamfrø | Nei | |
Svoveldioksid eller sulfitter | Nei | |
Lupin | Nei | |
Bløtdyr | Nei |
Merk at all allergeninformasjon må brukes med varsomhet og kun forstås som veiledende.
Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese varens/pakningens ingrediensliste nøye.
Matinfo er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.
Næringsinnhold
Pr. 100 gram.
Energi | 822 kJ/ 197 kcal |
Fett | 11,70 g |
hvorav | |
- Mettede fettsyrer | 2,50 g |
Karbohydrat | 10,80 g |
hvorav | |
- Sukkerarter | 2,80 g |
Protein | 11,40 g |
Salt | 0,70 g |
* av daglig referanse inntak |
Produktinformasjon
Opprinnelsesland | New Zealand |
Opphavsland | New Zealand |
Varegruppe | Frossen fisk |
Varenummer | 1914 |
EPD-nummer | 5521497 |
GTIN | 70559501191452 |
GTIN2 | |
GTIN3 | |
Opprettet dato | 14.02.2020 |
Oppdatert dato | 01.03.2020 |
Oppbevaring
Temperatur, min | -18 grader (C) |
Temperatur, max. | -45 grader (C) |
Holdbarhet, total | 720 dager |
Holdbarhet, min. antall dager fra levering til sluttbruker/kjøkken | 500 dager |
Lagringsgrad | |
Holdbarhet etter åpning (kjøl og frysevarer) | Ikke oppgitt |
Holdbarhet etter tining (fryste varer) | Ikke oppgitt |