
VÅRE UTVALGTE ROSENKÅL
320 GRM
Våre utvalgte rosenkål er av beste kvalitet, valgt ut til deg av den som kan det best - bonden! De er høstet på sitt beste på norske gårder, ferskdampet og fryst raskt ned, for den beste smaken og kvaliteten. Rosenkål er klassisk tilbehør til for eksempel viltkjøtt og kalkun, men er ofte en undervurdert liten kålvekst. Rosenkål har et høyt innhold av vitamin C, K og folat, og inneholder i tillegg masse fiber. Det vanligste er å koke eller dampe rosenkålen, men du kan også steke eller woke den. Det viktigste er at den ikke blir overkokt, da blir nemlig smaken mer bitter. Hva med å ovnsbake rosenkål, med hvitløk og chili, eller bruke den i fløtestuing med sopp og løk? (320G)
Varenummer: 96010862 | EPD-nummer: 4348330 | GTIN: 07310500130576
Varenummer: 96010862
EPD-nummer: 4348330
GTIN: 07310500130576

INFORMASJONSEIER: Findus Norge AS
PRODUSENT: Findus Norge AS
VAREMERKE: Findus
199 produkter i databasen
Ingredienser
Forvellet rosenkål.
Allergener
![]() |
![]() |
![]() |
---|---|---|
Gluten |
![]() |
|
Skalldyr |
![]() |
|
Egg |
![]() |
|
Fisk |
![]() |
|
Peanøtter |
![]() |
|
Soya |
![]() |
|
Melk |
![]() |
|
Nøtter |
![]() |
|
Selleri |
![]() |
|
Sennep |
![]() |
|
Sesamfrø |
![]() |
|
Svoveldioksid eller sulfitter |
![]() |
|
Lupin |
![]() |
|
Bløtdyr |
![]() |
Allergen | ||
---|---|---|
Gluten |
![]() |
Nei |
Skalldyr |
![]() |
Nei |
Egg |
![]() |
Nei |
Fisk |
![]() |
Nei |
Peanøtter |
![]() |
Nei |
Soya |
![]() |
Nei |
Melk |
![]() |
Nei |
Nøtter |
![]() |
Nei |
Selleri |
![]() |
Nei |
Sennep |
![]() |
Nei |
Sesamfrø |
![]() |
Nei |
Svoveldioksid eller sulfitter |
![]() |
Nei |
Lupin |
![]() |
Nei |
Bløtdyr |
![]() |
Nei |


Merk at all allergeninformasjon må brukes med varsomhet og kun forstås som veiledende.
Den som tilbereder/serverer mat til en allergiker må alltid lese varens/pakningens ingrediensliste nøye.
Matinfo er ikke ansvarlig for eventuelle feil eller mangler i den oppgitte informasjonen.
Næringsinnhold
Pr. 100 gram.
Energi | 210 kJ/ 50 kcal |
Fett | 0,60 g |
hvorav | |
- Mettede fettsyrer | 0,10 g |
Karbohydrat | 4,50 g |
hvorav | |
- Sukkerarter | 4,00 g |
Kostfiber | 3,50 g |
Protein | 5,00 g |
Salt | 0,00 g |
* av daglig referanse inntak |
Produktinformasjon
Opprinnelsesland | Norge |
Opphavsland | Norge |
Varegruppe | Frosne grønnsaker |
Varenummer | 96010862 |
EPD-nummer | 4348330 |
GTIN | 07310500130576 |
GTIN2 | 7310500130590 |
GTIN3 | |
Opprettet dato | 22.11.2017 |
Oppdatert dato | 04.04.2024 |
Oppbevaring
Temperatur, min | -30 grader (C) |
Temperatur, max. | -18 grader (C) |
Holdbarhet, total | 540 dager |
Holdbarhet, min. antall dager fra levering til sluttbruker/kjøkken | 50 dager |
Lagringsgrad | |
Holdbarhet etter åpning (kjøl og frysevarer) | Ikke oppgitt |
Holdbarhet etter tining (fryste varer) | Ikke oppgitt |
Tilberedning
Ovnsbakes | OVNSBAKE: Rosenkål egner seg godt til å steke i ovn. Sett stekeovnen på 200 grader. Del rosenkålhodene i to eller fire. Ha de i en ildfast form med olivenolje, salt og pepper. Stek de i ca. 15 minutter, eller til de er møre og gyllne. Tips: Del opp noen fedd hvitløk og bak sammen med rosenkålen for mer smak. Drypp over litt balsamico før servering. |
Stekes | STEKE: Ha litt olje og rosenkål i en varm, stor stekepanne. Vend rosenkålen jevnlig under steking i 6 til 7 minutter. Sett gjerne ned varmen mot slutten og ha i litt smør og salt. Tips: dryss over litt stekt bacon ved servering. |
Dampes | DAMPKOKE: Sett dampristen i en kjele og fyll kaldt vann opp til risten. Kok opp vannet og legg den dypfryste rosenkålen på dampristen. Damp rosenkålen under lokk i ca. 5 min. Rosenkålen er nå klar til servering! |
Kokes | KOKE: Kok opp en kjele med litt vann. Hell i den dypfryste rosenkålen fra posen og legg på lokket. La rosenkålen koke i 5 minutter. Hell av vannet, og server! Dersom du ikke har induksjonstopp, kan dette ta litt lenger tid. Tips: Tilsett gjerne litt smør og salt i vannet, det gir en ekstra god smak. |